Oscar Muñoz Galeano heeft vanaf 1981 Qigong en Taijiquan beoefend en bestudeerd. Vanaf 1989 geeft hij les in deze twee disciplines, als deel van zijn eigen ontwikkeling en leerproces. Van het begin af heeft hij gewerkt met het voorbeeld en onderricht van grote meesters in Europa en China.

Zijn belangrijkste leraar is meester Chen Xiao Wang.
oscar2Deze beroemde grootmeester is de belangrijkste vertegenwoordiger van de familie Chen, die 19 generaties geleden Taijiquan ontwikkelde. Oscar is geaccrediteerd door Chen Xiao Wang zelf (de Chen Xiao Wang World Taijiquan Association) om les te geven .

Voorbereiding en Studie

Oscar heeft Qigong and Taijiquan beoefend in Europa, Australia en China, met verschillende meesters als: Benjamin Lo, William Chen, Liu Hsing, Kumar Frantzis, Jou Tsung Hwa, Wuang Xian, Chen Jong Fa.

In 1988 heeft hij een reis gemaakt naar China en onderricht in Qigong, Taijiquan en andere interne martial arts ontvangen in het Instituut voor lichamelijke opvoeding en in de School van Chenjiagou ( Henan provincie ), waar de Taijiquan is geboren. Hier heeft hij instructie gekregen van de meester Chen Xiaoxing, lid van de Chen familie, die drager is van de oudste traditie van de Taijiquan. 

Gedurende 10 jaar (1993-2003) heeft hij workshops georganiseerd voor grootmeester Chen Xiao Wang, en tegelijkertijd ontving hij priveles van deze master Chen.

Professionele ervaringtai-3a

Vanaf 1989 heeft Oscar les gegeven aan vele studenten in Europa en Zuid-Amerika en geeft hij ook les in Qigong en Taichi met therapeutische, culturele en sportieve doeleinden, wat hem in staat heeft gesteld te werken met personen van verschillende leeftijden en beroepen, zoals theatermakers, dansers, martial-art beoefenaars, artiesten, medici en onderwijzers.

12 jaar lang leraar aan de Frank Sanders musical en theater Akademie in Amsterdam, daar heeft hij de Taichi gebruikt om een methode van lichaams-expressie te ontwikkelen die grote affiniteit heeft met het theatrale werk.
www.franksandersakademie.nl

Hij is 18 jaar leraar geweest op project-basis bij de Shiatsu-massage school in Amsterdam.
www.iokai.nl

Organisatie van seminars en workshops in centra en instituten als: het internationale Theaterschool festival, Theaterschool Amsterdam, stichting Taijiquan Nederland, als ook bij het Montessori Lyceum Flevoland, Calland Lyceum Amsterdam, op diverse universiteiten, en voor werknemers van verschillende ministeries, grote en kleinere bedrijven, zoals KLM, Corus (Koninklijke Hoogovens) en Ernst & Young.

In periodes realiseert Oscar workshops in andere landen in Europa, en regelmatig gaat hij naar Kroatie, Slovenie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
en Spanje (Barcelona).
www.taijinatural.com

Gastdocent bij DasArts, een afdeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voor de Master Theater, tijdens het semester "Body Politic" in 2006.
www.ahk.nl/theaterschool/opleidingen-theater/dasarts-master-of-theatre/

Gastdocent bij verschillende gelegenheden op de universiteit van Antioquia (Colombia) in de periode 1991-2011 om workshops te geven op verschillende faculteiten. In 2004 ook voor de afdeling Theater om lichaamsexpressie te geven (vanuit Qigong en Taichi gezien) aan studenten van het 6e semester.

Heden ten dage (vanaf 2000) heeft Oscar zijn eigen lescentrum in Amsterdam Nederland: www.taijicentre.nl

 

oscarcalligrafie